fbpx

Balans mellan arbete och fritid – hur kan ledigheten fördelas?

Balans mellan arbete och fritid – hur kan ledigheten fördelas?

Att finna balans mellan arbete och fritid är i mångt och mycket A och O för att en person ska trivas på sin arbetsplats. Vad balans innebär, det kan dock vara väldigt individuellt. En av anledningarna till att många väljer att arbeta som konsultsjuksköterska är den frihet som ges att själv kunna vara delaktig i beslut som rör ens arbete och ledighet.

Ta kontroll över din ledighet

Vi tycker att det är viktigt att det är du och dina önskemål som står i fokus. Som konsultsjuksköterska kan du själv vara med och bestämma över dina arbetstider. Det vill säga, hur, när och var du vill jobba. 

Det är dags för dig att ta kontroll över din ledighet. Livet är för kort för att du ska kunna låta jobbet hindra dig från att göra roliga saker! Upptäck nya platser, om de så bara ligger någon timme från ditt hem, spendera mer tid med familj och vänner eller stanna hemma och ta det lugnt. Oavsett vad du väljer att göra på din lediga tid så är övertygade om att du kommer uppskatta den. Hur bra du än trivs på ditt jobb.

Jobba på nya orter

MediCarrera Temp erbjuder spännande uppdrag över hela Sverige. Vi har många lediga uppdrag inom olika regioner i landet vilket innebär att du som konsultsjuksköterska kan testa på att bo någon annanstans under en period. Det här har visat sig vara en perfekt lösning för många som inte är redo att flytta permanent, men som gärna vill arbeta på en annan ort än hemorten. Det innebär att du kan arbeta dina pass i en annan stad för att sedan njuta av ledigheten hemma.

Vill du prova på att bo utomlands?

Just nu råder en pandemi vilket vi får försöka acceptera genom att tänka positivt. När det här är över, kommer vi återigen få fler möjligheter, särskilt när det kommer till att resa och se nya platser. Vi kommer att ta oss igenom det här tillsammans, oavsett hur lång tid det kommer ta för världen att återhämta sig. Vi väljer att vara positiva och hoppas att vi snart igen är där. Tills dess är det viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighets råd. 

Det är också viktigt att komma ihåg att vad som är balans för en person, inte nödvändigtvis behöver innebära samma sak för en annan. En del föredrar att sprida ut arbetspassen jämt över en längre period. Samtidigt finns det andra som hellre arbetar intensivt under en tid för att sedan kunna njuta av en längre ledighet. 

Vårt team består inte bara av specialister inom bemanning, utan också inom av specialister inom relocation. Det här betyder att om du under dina lediga perioder vill bo på andra ställen runtom i Europa så hjälper vi dig med hela processen. Vi sköter alla praktiska problem såsom resor och bostad. Förutsatt att vi inte befinner oss i en rådande pandemi, såklart.

Hitta din balans mellan arbete och fritid

Balans mellan arbete och fritid är många gånger avgörande för att en person ska trivas med sin vardag. Det viktigaste för oss på MediCarrera Temp är att du under dina uppdrag ska kunna fokusera helt och hållet på ditt arbete för att därefter kunna njuta av din ledighet till fullo. Vi är därför väldigt flexibla och försöker alltid erbjuda dig som konsult en skräddarsydd lösning, som matchar just dina önskemål. Varva arbete med längre perioder av ledighet om det får dig att må bättre. Du kan  annars fördela dina arbetspass jämt över en längre tid om du föredrar det. Huvudsaken är att du trivs med balansen i ditt liv.

Är du intresserad av att jobba tillsammans med oss? Tveka inte på att lämna din intresseanmälan idag!

 

Share This