fbpx

MediCarrera Temp – We Care More

MediCarrera Temp – We Care More

Det finns många anledningar till att bo i eller flytta till norra Sverige och några av dem är närheten till naturen, den friska luften och lugnet. Till vår stora glädje kan vi nu meddela att MediCarrera Temp har lediga uppdrag i städerna Luleå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall och Östersund. I det här blogginlägget kommer vi att titta närmre på fördelarna med att bo i norra Sverige samt lära oss mer om de norrländska städerna i vilka du kan jobba som konsult hos oss.

Fördelar med att bo i Norrland

Norrlands är Sveriges största landsdel till ytan och omfattar mer än halva landet med sina nio landskap. Trots att Norrland utgör så stor del av Sveriges yta så uppgick förra året befolkningen endast till 1 185 781 invånare vilket är drygt 11% av landets totala befolkning. Det här innebär med andra ord att Norrlands befolkningstäthet är låg i jämförelse med resterande Sverige, något som många ser som positivt. Det är med andra ord sällan som du behöver trängas med massa andra människor på gatorna och i butikerna.

Att bo i Norrland är också billigare i jämförelse med många andra delar av Sverige, och en lägre månadskostnad är det väl ingen som tackar nej till? Som boende i norra Sverige har du dessutom större möjligheter att kunna köpa och äga ett eget hus om det är något du gärna vill göra.

Ytterligare en fördel med Norrland är närheten till naturen vilket många uppskattar. Här finns det gott om möjligheter att utföra aktiviteter ute i skog och mark. När som helst kan du ta dig ut på en lång skogspromenad eller fiska, jaga och plocka bär eller svamp. För dig som gillar att åka skidor finns det också goda möjligheter att göra det under vintermånaderna, både längdskidor och utförsåkning. Eller vad sägs om att åka skridskor på en frusen sjö, älv eller ett hav?

Visserligen är vintrarna längre i norr men den vita snön lyser alltid upp tillvaron. I gengäld ges du dessutom möjligheten att njuta av långa, ljusa sommarnätter. Vid sommarsolståndet går solen aldrig ner i de mest norra delarna av Sverige, vilket kallas för midnattssol. Ett annat fantastiskt naturfenomen som du har chansen att uppleva i Norrland är norrsken, något du gärna inte missar.

 

Städer i norra Sverige där vi erbjuder uppdrag

Som tidigare nämnt har vi numera ett flertal olika lediga uppdrag i de norrländska städerna Luleå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall och Östersund.

Luleå

Luleå är Norrlands femte största tätort och ligger i Norrbotten och Luleå kommun har strax under 80 000 invånare. Golfströmmen gör så att staden har ett mycket varmare klimat än många andra städer på samma latitud, det här gäller även städer som ligger betydligt längre söderut. Luleå har även vunnit solligan många år, enligt SVT:s mätningar. I Luleå finns Sveriges nordligaste tekniska universitet, nämligen Luleå tekniska universitet. För den sportintresserade finns det också mycket att göra här. Luleå har nämligen kända elitlag i både hockey och basket, två stora sporter i staden. I Kulturens Hus har man också samlat bibliotek, konsertsalar, konsthall och turistcenter. Det finns med andra ord mycket att hitta på i denna norrländska stad. 

Umeå

Umeå är Norrlands största tätort och ligger i Västerbotten. I Umeå kommun bor det cirka 130 000 tusen invånare men befolkningen varierar en hel del under året, något som är vanligt i stora studentstäder. Staden kallas för Björkarnas stad och idag finns det så många som 2300 björkar i centrala Umeå. Efter en stadsbrand i slutet på 1880-talet planerades björkarna främst för att göra staden mer brandsäker. De allér som ligger mellan kvarteren i centrum gör Umeå unikt. Enligt Europeiska miljöbyrån (https://www.eea.europa.eu/), EEA, har Umeå Europas renaste luft. I staden ligger också Norrlands universitetssjukhus. Sjukhuset är Norrlands största och även ett av de största i Sverige.

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik är Norrlands sjunde största tätort och ligger i Ångermanland. Kommunen har drygt 55 000 invånare. Staden ligger intill Bottenhavet och en skärgård med många öar och skär. Örnsköldsvik ligger ungefär en timme med bil från Höga Kusten och Högakustenbron. Höga Kusten är den högsta och brantaste kusten längs Östersjön och kännetecknas av den unika landhöjningen med höga klippor. Miljön i detta område är fascinerande och det finns mycket att göra för den som är intresserad av bland annat bergsklättring, båtturer och vandring. Paradiset, ett av Sveriges största äventyrsbad ligger i staden och lockar många norrlänningar. Till Paradiset hör även ett spa för den som föredrar avkoppling. Örnsköldsvik har också bra anslutning till de större städerna Umeå och Sundsvall.

Sundsvall 

Sundsvall är Norrlands tredje största tätort. Till största del ligger staden i Medelpad men en liten del tillhör också Hälsingland. I Sundsvall bor det drygt 100 000 människor och för några år sedan utsågs staden till Sveriges vackraste stad. Kommunens största arbetsgivare, efter Sundsvalls kommun, är Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand. Sundsvall genomkorsas i nord-sydlig riktning av E4:an som binder ihop Norrlandskusten med Stockholm och södra Sverige. Staden har gott om

grönområden och berg för promenader och är omgivet av ett sammanhängande system av 30 mil skidspår – perfekt för den som gillar skidåkning! I Sundsvall finns det också flertalet sport- och idrottsanläggningar och en stor del av stadens butiker och restauranger ligger i handelsområdet Birsta, cirka en mil från centrum. 

Östersund

Östersund är Norrlands fjärde största tätort och ligger i Jämtland. Staden har cirka 70 000 invånare. Staden ligger vid sjön Storsjön och är Jämtlands enda stad. Östersund är en stad med fjällutsikt vilket är väldigt sällsynt i Sverige. Faktum är att det bara är i Östersund och i Kiruna som det är möjligt att se fjällen från staden. Vinterklimatet i Östersund är mildare än vad det vanligtvis är i inlandet sett till breddgraden, något som främst beror på vindar från Atlanten. Staden har länge marknadsförts som “Vinterstaden” och Östersund har anordnat flertalet världsmästerskap i vintersporter. Östersund är dessutom en av Sveriges kafétätaste städer vilket innebär att det alltid finns något trevligt hak att ta en fika på.

 

Hjälp med flytten och att hitta boende

Att tacka ja till ett uppdrag på en annan ort kan både kännas pirrigt och lite läskigt. 

Vi vet att ditt jobb är viktigt och har stor betydelse för många människor och därför vill vi att du ska kunna fokusera på att göra ditt bästa på arbetsplatsen. Av denna anledningen finns vi här för att hjälpa dig med resten, det vill säga allt du kan tänkas behöva hjälp med inför flytten när det kommer till resan och ditt nya boende. I ett tidigare blogginlägg har vi samlat mer information om hur vi hjälper dig att hitta boende (länk) på den nya orten.

Är du redo att flytta norrut?

Efter att ha presenterat några av de fördelar som finns med att bo i norra Sverige hoppas vi att din nyfikenhet för Norrland har växt. Om närheten till naturen, den friska luften och lugnet lockar dig tycker vi inte att du ska tveka på att höra av dig till oss. Nu när vi har lediga uppdrag i städerna Luleå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall och Östersund tycker vi verkligen att du ska ta chansen! Vi hjälper dig med allt på vägen för att din tillvaro i din nya norrländska stad ska bli så bra som möjligt.

WE CARE MORE

Share This