fbpx

Så förbereder du dig för en karriär som vårdkonsult

Så förbereder du dig för en karriär som vårdkonsult

Det finns en del saker som du som konsult kan tänka på i förberedelserna inför en karriär som vårdkonsult. Förberedelser som underlättar både för dig som konsult, och för oss som bemanningsföretag. Nedan listar vi några punkter som är bra att känna till.

Nödvändig dokumentation

För att arbeta som konsult hos MediCarrera Temp behöver vi viss dokumentation. Vi behöver ditt CV och två referenser från en chef eller ledare och en kollega. Vi behöver även en kopia på eventuellt specialistbevis och beroende på uppdrag, utdrag ur belastningsregistret. Dessutom gör vi en kontroll av HOSP och IVO för alla läkare och sjuksköterskor som vill arbeta med oss.

Tidigare erfarenhet

MediCarrera Temp som företag och tillsammans med våra kunder värdesätter tidigare erfarenheter. Vi arbetar därför med sjukvårdspersonal som har minst två års erfarenhet av att arbeta som specialistläkare, sjuksköterska eller undersköterska.

Sjuksköterska håller i ansiktsmask

Förberedelser inför ett uppdrag

Vi ser till så att du har all den information du behöver inför uppstarten för att du ska kunna känna dig trygg och säker. När du jobbar som konsult hos MediCarrera Temp kommer du ha en kontaktperson hos oss. Den här personen går tillsammans med dig igenom allt det praktiska och kommer finnas där för dig under hela uppdraget.

Kombinera dina konsultuppdrag

Det är inga som helst problem att arbeta som konsult även fast du har en fast anställning. Det går utmärkt att arbeta extra de tider eller perioder som passar dig.

Om du vill arbeta extra eller byta arbete inom samma region eller landsting där du är eller tidigare har varit anställd är det viktigt att du känner till att det är 6 månaders karens som gäller i de flesta fall. Hos privata vårdgivare eller mellan kommun och landsting eller regioner gäller oftast ingen karens.

Driv eget företag

Att starta och driva eget företag är både roligt och förmånligt. När du samarbetar med MediCarrera Temp har du möjlighet att välja om du vill jobba som anställd eller som underkonsult genom ditt egna företag. När du arbetar som underkonsult får du en högre ersättning av oss jämfört med om du skulle ha fått lön. Som underkonsult genom ditt egna företag ansvarar du själv för att betala in sociala avgifter och skatt, beroende på vilket land du är skriven i. Du behöver även teckna en egen försäkring. När du driver eget företag så har du möjlighet att göra olika avdrag på saker eller tjänster du köper genom ditt företag. På så sätt kan du minska den inkomst som din skatt beräknas på. Det här betyder alltså att du kan betala mindre i skatt än vad du skulle ha gjort om du var anställd.

Om du är nyfiken och vill veta mer om hur det är att arbeta som konsult inom sjukvården och hur du eventuellt kan förbereda dig, hör gärna av dig till oss. Vi finns här för att svara på dina frågor och funderingar.

Share This